Negara Demokrasi

Assalamualaikum wbt..

jumpa lagi dalam blog nih.. anyway, aku pun sebenarnya pelik kenapa aku piilih tajuk yang superbly patriotic.. lalala~~ hmm.. ini adalah disebabkan oleh berita yang aku tengok di TV mengatakan bahawa bahana komunis kini mula melanda negara.. OMG, kenapakah perkara ni berlaku.. hello, everybody out there, ini negara berparlimen ok.. demokrasi... pasala apalah dorang semua2 tu maw wujudkan semula famahan komunis yang bagi aku sangat2 la menyusahkan negara.. jumpa sana, jumpa sini.. xbersyukurkah dorang tu hidup dalam negara yang aman selama ni sampai mau hidupkan semula fahaman komunis yang bodoh tu... 

cubala dorang ingat kembali macam mana komunis pada zaman dulu buat negara ni.... sejarah ni.. kalau la sejarah yang sangat2 **** tu berulang semula, aku xdapat la maw bayangkan apa yang akanjadi pada negara ni nanti.. apa yang pasti dalam pandangan aku pastinya akan kucar kacir.. bersusah payah perdana menteri pertama dapatkan kebebasan daripada pihak British semata2 maw tengok negara tanah tupah darahnya hidup dalam keadaan yang aman damai.. dan kenapa sekarang ni fahaman tu mula bertapak dan bangkit dalam kalangan masyarakat sekarang ni.. 

sangat2 mendukacitakan... bila mana negara yang kita duduki sekarang ni ada antaranya menjadi kambing hitam untuk menghuru harakan semula negara yang aman macam ni.. well, antara aku nya pandangan sampai kenapa mereka2 ni mula menunjukkan belang dalam kalangan rakyat adalah:


  1. Harga barang naik - think about it, harga barang skang ni naik, semua nya naik.. bila 1 barang naik harga, semuanya akan mula naik harga juga... which is for me, ia adalah rantaian penaikan harga yang xpernah putus dan akan sentiasa naik dan naik.. 
  2. Kuasa - huhu.. ni antara benda yang memang akan meruntuhkan keamanan negara.. kerana kuasa ni lah, orang berlumba2 untuk capai siapakah yang akan menguasai negara ni. i hate it....
  3. Mainan Politik - hmm,, bleh diterima akal.. sebab, aku anggap semua yang berlaku di negara ni (especially yang berkait rapat dengan politik) adalah mainan politik semata2.. saja menghangatkan negara.. ya la, kalau negara ni xda havoc sket pasal politik mesti la xda ulasan berita yang mantap untuk jadi bincangan di warung-warung kopi kampung.. 
yang lain tu aku nda kisah sangat la p yang tang kuasa tu,, huhuuhuhuhu.. gerun.. bisa ketar deh... peliknya dunia ni.. dengan kuuasa tu la orang maw tunjukkan yang dorang tu boleh dihormati, dipandang tinggi... for me.. it really sucks.... i hate power... p kalaw power yang jadi superhero tu boleh la terima akal... anyway, selama 20 tahun  aku hidup dimuka bumi yang indah lagi damai ni.. memang aku sangat2 berpuas hati dan bersyukur sangat sebab aku hidup dibawah naungan kuasa yang memang buatkan aku syukur la... hihihi....

walaupun entry kali ni aku mengarut pasal politik, p nda kisahla.. yang penting aku bahagia.. 

till then~~

p/s: perhimpunan bersih tu untuk tujuan apakah?? *****

Wonders of Gravity, Isaac Newton vs. Philip Rameta

Assalamualaikum wbt...

dah lama juga aku x update blog aku ni... hairannya, selalu buka, p xda la maw update, asyik baca entry post baru orang ja.. hihihi... anyway, hari ni aku rajinkan la diri aku untuk mengupdate entry... bukan apa, boring da tengok entry yang sama sepanjang beberapa waktu ni menjadi penghias muka depan... haha... so, jalan2 la tadi di website kan.. jalan punya jalan, last2 aku jumpa 1 bahan article yang sangat mengagumkan dalam pada itu, hairan pun ada juga la... hm,, anyway, pada mereka2 yang dah taw pasal benda ni, boleh la refreshing ur mind with this article, for those who wasn't know about it can add this article as your general information.. 

Who is Isaac Newton?

As we already knew that the famous scientist named Isaac Newton has discovered and invented a theory of Gravity and admitted that he's the one who found the Gravity. There is a popular story that Newton was sitting under an apple tree, an apple fell on his head, and he suddenly thought of the Universal Law of Gravitation. As in all such legends, this is almost certainly not true in its details, but the story contain elements of what actually happened. 



Who is Philip Rameta??

He is a French artist whom believes that everything should be natural and real. Its unbelievable that violate all the laws of gravity photos may seem photo-montages, but if you look closely, u can see some evidence to the contrary that the tension in his hands, red face and developing his jacket. He walks on water, lying o the seabed and hanging from a cliff head first. Rameta take a shots on his violation and i think all the pictures is fascinating..

Wonders of gravity Philip Rameta (18 Photos)

Wonders of gravity Philip Rameta (18 Photos)

Wonders of gravity Philip Rameta (18 Photos)

Wonders of gravity Philip Rameta (18 Photos)

Wonders of gravity Philip Rameta (18 Photos)

so, what do u think??? Even if Rameta violated the existence of Gravity, he still living among it though... 

till then~~

p/s: what if the gravity isn't exist in this Earth??











Selamat Pagi Malaysia....

Assalamualaikum wbt...

Morning world..... wow, hari ni aku bangun awal dan on9... semalam adalah hari yang memenatkan kerana aku dengan Yani Latip menghabiskan masa di Center Point selama 10 jam.... can u imagine?? bayang kan, dari start CP tu buka sampailah jam 8malam kami disana... nasib baik kaki x blistering... huhuhu... p penat oo... bayangkan kami jalan2 naik tangga and escalator ja... xdak naik lift... at least boleh la kurang kan lemakz-lemakz degil ni.. wakakakaka.....hm.. mula2 datang sana kami breakfast g walaupun da breakfast d rumah.. destinasi pilihan ialah..... KFC.. breakfast dengan KFC a.m... then jalan2 p growball cinema tu tengok apa yang berlaku.. manala taw tingkat bertambah ka.. apaka.... hm, p lalst2 p tengok apa wayang tengah show... so, setelah 20 minit macam tu membuat pilihan, then aku dengan adik aku decide untuk tengok 

RASUK


as u can see up there in the poster, Fauziah Gous and Iqram Dinzly menerajui filem ni... 

biar aku khbaq sket k... 

citanya macam ni...

Melati (Fauziah Gous) merupakan waris kepada rumah pusaka yang diberi oleh ibu n bapa dia... satu hari ni, mama mentua dia (Fauziah Nawi) datang bertandang p rumah pusaka tu.. bilamana dorang berkebun tu, Melati tanpa tidak sengaja telah mengorek tanah dibahagian belakang rumah tu and jumpa pedang tinggalan askar jepun yang sangat berdendam dengan Melati (which is Melati pada zaman dialah)... so, start dari penemuan pedang tu, bermulala episod gangguan demi gangguan di rumah pusaka tu... hehehe... 

honestly, bagi aku filem ni kureng la horrornya.... sound effect nya sahaja lah yang buat horror... 

anyway, i still give 3 stars out of 5... 




itulah adalah antara shoot terbaik yang aku dapat sertakan untuk santapan minda bersama.. hehehe.. credit to www.budiey.com....

till then.....

p/s: bagi aku filem ni xhorror pun... hihihih.....


Huaaarrrggghhhh!!!! Sarang Labah-labah!!!

Assalamualaikum.....

waaa, punya lama aku x update blog aku ni... nampaknya kena lakukan pembersihan dengan lebih kerap dan lebih efisyen nampaknya.. hahahaha... hm, anyway, semenjak musim lalu aku berhenti update blog, banyak perkara yang terjadi... sabaq naa... nanti sat cheq cita... anyway.. perkara pertama yang aku maw bagi taw ialah....... 

1- Observation dah tamattttttt!!!!! Hoooorrrrraaaaaaayyyyyyyy!!!!!!! Let's Dancc!!!! Haahahahaha.....




nampak tu.. how happy i am..... hehehe....


2- Aku pass exam!!!!! Yahhhhhhhhooooooooo!!!!! Kegembiraan berganda.... Syukur alhamdulillah!!!!!


see the "cap mohor" up there... hehehe... bersyukur sangat2... sebelum aku maw dapat keputusan tu... aku rasa macam the end of world la galaknya..... maw gila taw... huhuhu.. p, akhirnya aku dapat taw yang aku lulus... then.. alhamdulillah.....

hm... apa lagi maw cakap ni arr.... e.. banyak la sampai aku xdapat berfikir skang ni apa yang maw di cakap.. wawawa... anyway... hari ni aku n family akan sarapan dengan pisang oreng panas n kopi.. hehehe... 

till then... :)