Frasa Kawan Makan Kawan


Salam 1 Malaysia u olz... hye semuanya... hm, hari ni aku maw cita pasal kawan pla yang mana hidup berdampingan setiap masa bersama-sama kita... TEMAN, KAWAN, BUDDY, FRIEND, SAHABAT dan sebagainyalah... Hm, dalam hidup ni xdalah manusia yang boleh hidup tanpa kawan kan? Can you imagine a world or a life without friend(s)? Even, animal needs friends to live happily... 

BUT, 
have u ever facing a friend that will stabbed u from your back? I've found 1.. which makes me really Annoying and quite sad for her ..hm, bukan apa kawan ni boleh ka dipanggil kawan kalau making friends just for taking advantages on them.. Honestly, pernahkah anda2 semua ni ambik kesempatan terhadap kawan kawan anda? And the answer is YES. But WHY? If u taking advantages that worth both sides, it's not considered as backstabbing. If u get the benefits all by urself then it's really BAD to have a friend like you. I feel bad for them to have friends like u. And I do feel sorry for myself for having her as a friend. 

I just realized this thing last year just before mid-semester holiday when all of my gang are planning to a very wonderful vacation. This event about to go on but, she's spoiled everything that make all of us feel so annoyed and then everything just went wrong afterwards. 

Aku paling xsuka kalau hidup berkawan ni hanya mahu ambil kesempatan terhadap kelemahan dan ke'lack of information'an kami untuk pergunakan kami ke arah yang sangat menyakitkan hati. Kenapalah wujud orang macam ni arr?? Dia xfikir ka kesusahan orang lain kalau dia buat macam tu.. kalau aku jadi kaw, aku akan bersyukur kerana ada kawan2 yang ramai dan xkan pernah berniat untuk pergunakan kawan-kawan aku ke arah kepentingan diri aku sendiri...

You know what, everything's seems so wrong when u near...

Anyway, aku doakan kaw berubah okay.. Mungkin hari ni kaw buat kami macam ni, sapa taw, esok, lusa ataw tulat kaw pula yang akan jadi macam ni... Well, dunia ni ibarat roda, kadang kala kita di atas, kadang kala kita di bawah. Saat di atas, bersyukurlah dengan apa yang kita ada sekarang, kalau di bawah, berdoalah sebab ada hikmahnya kita tidak terus berada di atas.

till then~~

p/s: Kucing aku dah meninggal...
Mood: Sedih ~~



 

2 comments:

  1. like this entry sampai mati.....ehehehheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanya yang memahami kan mul... hihihi.. :p

      Delete