A Month Have Past..~


hye.. lama rasanya xmenjenguk2 blog ini, rasa nya dah berkulat dah blog ni terbiar...
anyway, aku dah sebulan bercuti and nothing interesting happened... strange~~~ hm, jom imbas kembali masa sebelum cuti sebulan yang lalu.....

well, sebelum cuti hari tu, aku sempat taw ambil keputusan exam sem 3, sesudah 2 sem membiarkan keputusan tu terjeruk bersama Penyelaras Akademik... dan hari tu memang penuh dengan debaran dan getaran, sebab yalakan, 1st time pungut result on hand dari lecturer, and apa yang paling hebat, aku adalah antara orang yang terakhir mengambil keputusan... and guess what?

Alhamdulillah aku lulus lagi... pointer aku berjaya naikkan sebanyak 0.12..
that's god bella, yalah, dah la sem 2 punya keputusan sangat2 mengecewakan, aku sedeyh taw.... 
tapi dengan usaha yang jitu, aku berjaya juga akhirnya.. 
Alhamdulillah, aku akan jumpa kawan2 aku d sem 4...
Syukur sangat2.. dan InsyaAllah, aku akan menjalani latihan praktikal pada sem ni di
"HOSPITAL TELUK INTAN, PERAK"

keadaan aku time taw kat mana aku akan posting sangat2 la terkezut tahap cute~~~
dan time ttu aku berfikir..
"macam mana maw survive??"

my lovely roomate pla dapat kat...
"HOSPITAL KUALA PILAH, NEGERI SEMBILAN"

can u imagine, selama 3 bulan bilik kitaorang akan sunyi sepi dan pastinya akan berhabuk....
but, nevermind, masa2 macam ni lah aku maw p melawat negeri orang... kan bella??
(=_=)'

hm, aku terima dengan redha semuanya~~
hm, skang ni maw story pasal cuti pla....
this is the part i love the most..

hm, cuti2 ni sempat juga la aku menjayakan program cuti2 malaysia....

1st place yang aku pegi bersama dengan sibs aku adalah......

jeng jeng jengg......
 

yeah... ni la perhentian pertama kami...

Lok Kawi WildLife Park...

tamannya agak2 besar, boleh sakit juga kaki jalan.. naik bukit, turun bukit.. huaaaa~~~
don't ever use high heels here... 

hm, 2nd place pla....
kami p Kundasang Ranau...


perjalanan selama 2 jam memang memenatkan but, berbaloi~~~

love it...

memang cuti ni aku menghabiskan masa dengan penuh best dan enjoy...

but with all those times, percutian yang paling disaster adalah 

bermalam selama seminggu d Keningau.. at my Father's House...
huuuuuuu~~~ sangat2 disaster....
and i won't do it again...

so, begitulah aku spending time kat Sabah sempena cuti2 ni...

(^_^)

till then~~

p/s: i Love SABAH!!!

Its Hurt!


actually, i dont really have anything to say, just gonna expressing my feelings right now.. 


and now, it really hurts and getting hurts every second..



im so sorry to fall in love with u...

(T_T)

till then~~


20112011


wa... what day today.. owh.. Sunday... look at the date.. macam taw2  ja... anyway, happy Sunday semua.. hm, my life lately kinda boring.. mana tidaknya, 4 hari terperap di bilik.. xda buat apa.. p kelas boring, duduk di bilik pun boring.. jadi apa la yang best??

maybe......

p indah bilik dalam kelas mungkin barulah nda boring.... hihihihi...

hm, wanna share 1 thing that i've never been before... have u ever believe in GHOST???


actually, this kind of thing happened to me and my rumate.. subuh tadi... baru beberapa minit letak kepala, rumate aku kuatkan lagu d hset dia.. aku yang baru ambil mood tidur tu pelik la... then pas tu dia offkan lagu tu.. guess what? we heard a crying sound sayup2 and sepoi2 bahasa berduet dengan anjing... wawawa... kinda freaky.... 

aku dengar juga suara tu dengan teliti, mana la taw ada bunyi hilaian ketawa ka apa ka... hm, p xda juga.. just suara menangis yang sedih betul2.... rumate aku fikir, ada orang menangis jam 3 4 pagi tu sebab putus cinta, tapi, xlogik la... sebab, kalau manusia yang menangis, mesti teresak-esak kan, ini x.. senada ja bunyi tangisan tu... pelik.. then, lebih kurang 5 minit la macam tu lepas dengar bunyi pelik tu aku terus tertidur.. 

tadi pagi baru aku tanya rumate aku kalau2 subuh tadi dia ada dengar benda yang sama macam aku dengar.. so, positive, dia pun dengar juga.. and i jump to conclusion yang bunyi tu bunyi pontianak menangis... 

lately, ada 2 kes histeria d blok kami ni.. 1 kes jadi kat aras 3 dan yang lagi tu aku xtaw d mna.. hm, pas habis exam ni macam2 la pula jadi.. harap2 xdalah kes teruk jadi dengan penghuni blok ni... 

till then~~

p/s: kalau suaranya kuat, dia jauh,
kalau suaranya perlahan, dia dekat...

Finally, Its Finished


hye, lama xmencarut d laman ni.. muahaha... disini, saya ingin mengucapkan selamat berbahagia kepada diri saya dan kawan2 saya dan semuanya students KSKB, kerana hari ni dah tamat exam secara rasminya kepada semua kos... hehehe.. boleh la release tensen skit... hm, pa yang best lepas exam ni adalah.....

+ terperap d dalam bilik terchenta bersama kawan2
+ movie marathon from morning till nite <kami ada dawnmovie.. kamu ada??>
+ makanan sesimple biskut kering berteman gadis milo.. nyum.. nyum...
+ bilik bersepah ala-ala tongkong pecah
+ dedebu cinta setebal 1 inci di lantai
+ 2 set tilam terbang yang senantiasa d bawa terbang
+ dan lain2...

wa... kinda packages yang sangat2 best.... likey~~ so, ini lah antara objektif2 yang telah tercapai dan akan d kekalkan semasa cuti ni... 

sebelum kuar result exam nanti, better enjoying moments yang terlentang d depan mata dengan jayanya... so, i pray for our result that will passed with flaying colour... no red pen please~~ 


i hope it doesn't happened that way... 

till then~~

('',)

Wordless Sunday

huh... as the title picked.. today is totally wordless.. maw cita apa2 pun xtaw... bangun ja dari tidur tadi, dah fikir, mau buat apa sepanjang hari ni... keboringan berada di tahap maksima.. wawawawa..... fikiran berada di tahap paras negatif untuk memulakan pemikiran... dasyat.... well, as told by our generous lecturer, examination is about 2 weeks far from now.. so, no more enjoy-enjoy or play-play or suka-suka in between these times... shocking news... bila taw cuti tidak akan disambut dengan penuh kemeriahan, hati rasa bangang dan otak jadi kecut... huaaaa... gila la.... lepas ja cuti deepavali, minggu depan tu dah OSPE, then, habis ja Raya Korban, dah ujian bertulis pula... where can i find such strength to face it... So, aku berazam yang starting this weeks, i will open up the notes and read it like i never was... harap-harap aku akan pegang la kata-kata aku ni.. huhuhuhu... hm, xkan bayar BB dulu.. Close up this blog and FB for weeks until habis dah exam.. huhuhu.. and then, try to do best at my exam kali ni... aku akan usaha untuk naikkan semula pointer aku yang jatuh mendadak sem lalu... so, Bella, aja-aja, fighting!!!... 


till then~~



Better Man vs. Bad Man

Hola, untuk entry kali ni, aku just maw bincang sikit pasal hal ni.. :) Better man vs. Bad man.. Which would you prefer?

Well, 1st thing 1st, semua manusia dlam dunia ni maw jadi yang terbaik dalam hidup dorang.. belum pernah lagi aku jumpa orang yang bercita-cita maw hidup merempat. bila di tanya time kecil-kecil dulu, ibu bapa pernah tanya kan, maw jadi apa bila besar nanti... macam-macam jawapan yang akan anak-anak dorang bagi.. aku pun dulu pernah juga, bila besar maw jadi itu la, ini la... P itu time budak-budak, hingus punbelum pandai lap sendiri.. hahaha... p, skang ni bila kita da besar, kita dah faham dengan rentak permainan dunia ni, kita sendiri la yang tentukan pathway kita.. maw p mana.. p kiri ka ataw p kanan.. it's all in our beauty smooth hand.. kan kan kan... so, i hereby would like to begin a discussion about being Better man or Bad man.. which will you prefer?

mula-mula, aku akan buka topik untuk Betterman... bayangkan dalam hidup ni kalau kita dapat jadi manusia yang dipandang tinngi, di segani orang ramai.. mesti kita akan rasa dah menjadi yang paling baik kan.. biasala lumrah manusia... maw jadi yang terbaik di antara yang paling baik.. aku pun maw macam tu... hm, what's the secrets for being a Betterman??

 DISCIPLINE.... 

tu la jawapannya... hm, so, untuk sesiapa yang maw jadi betterman dalam hidup, disiplin adalah sifat yang betul-betul boleh mengubah hidup manusia.. betul kan.... 

 Dengan disiplin, kita boleh mencapai keinginan dan cita-cita kita pada masa hadapan.
 "Kita boleh kawal dunia, tapi kita tidak boleh mengawal cara mereka berfikir"
Berhenti berfikir yang "kecacatan" dalam diri adalah sebahagian dari diri kita.
 Berhenti berfikir yang kita dibayangi oleh bayangan hitam masa lalu.
 Kebebasan bukanlah pengakhirannya.
 Sesetengah orang boleh memilih jalan hidup mereka, tetapi tidak kita kerana jalan hidup kita telah ditentukan. 
 Perbaiki kelemahan diri.
 Latih disiplin sepertimana kita melatih diri kita.

bila kita dah dapat menguasai semua butiran di atas ni, baru lah kita boleh jadi macam yang di bawah ni...

Image Detail


so, skang ni... kita akan buka diskusi yang seterusnya.... Badman... bukan Batman taw, Bad man... hm, ada ka orang maw jadi orang yang jahat, xberguna d dunia ni?? xda kan.. kalau pun ada orang macam ni, mungkin dorang-dorang ni ada peristiwa hitam pekat yang pernah melanda hidup dorang ni... kesian.. so, kalau la ada jumpa manusia-manusia yang Bad man ni d mana-mana, make sure u pray for their forgiveness and pray them to have a very good life after this.. ka ramai yang akan maki dorang ni? <hm, aku pun maki juga taw,,, hihihihi>

hm, let's begin our discussion about Bad man.... skang ni bukannya maw cita pasal secrets untuk jadi bad pula taw.. tiada maknanya maw share rahsia sal jadi bad man.. hahaha... kita akan cita keburukan menjadi "BADMAN"

 Kurang kawan dalam kalangan orang yang baik-baik.
 Selalu jadi bahan umpatan dan makian orang.
 Selalu jadi bahan rujukan oleh orang untuk marah anak-anak.
 Kurang berjaya dalam hidup.
 Selalu dianggap pembawa masalah kepada komuniti.
 Orang selalu pandang seroang dan pandang dengan sebelah mata.
 Susah cari makan.

kalau dah jadi jahat... macam ni la nanti tu... 


Image Detail

sebenarnya ada banyak lagi kan.. semua orang pun taw kalau jadi jahat apa akibatnya.. wawawa...
in fact, in a reality, kita taw yang budak jahat tu, nampak jahatnya d mata, p kita xtaw macam mana kebaikkannya, p kalau orang yang baik kita belum tentu kejahatannya tu kan... susah juga sebenarnya, jadi baik tentu-tentulah baik, p kalau jahat, kita belum taw lagi baiknya... :)
think about it..

till then~~

p/s: orang baik kita xtaw jahatnya, orang jahat kita xtaw baiknya... 
keep thinking...




100 Post!

Hye.. 
Just maw cheer up sikit dengan entry kali ni yang sudah sampai ke entry yang ke 100.. bukan apa, alkisah bermula dengan kesibukan yang melanda jadual harian la buat aku bermalas-malasan maw update blog terchenta ni. g pun, untuk masa sekarang ni, tengah lack of idea... ingat senang ka maw tulis blog ni kalau xda idea yang mencurah0curah ke ladang gandum?? susah taw.. sangat susah... hm, anyway, tumpang la gembira sekali dengan aku yang dah mencapai entry ke 100 ni... bukan maw minta pujian daripada orang pun, p berbangga dengan diri sendiri walaupun dah lama menceburi bidang blogging dan tidak aktif dan kurang update dan kurang itu dan kurang ini...alaaa...semuanyala... p, at least aku berjaya mencapai entry ini dengan bantuan tangan dan kepala otak aku sendiri... kan kan.. :) terima kasih la kerana sudi membaca entry mengarut pada kali ini... :) but i like...

till then~~

p/s: alaa.. bukan entry ke 1000 pun...:p 

Wordless Monday

hari ni hari isnin... again, as i always heard from my friends, Monday S****~~ Anyway, everything has just gone perfectly today. classes as always, learning bout new things in my field of profession..  lama sangat dan malas2 maw update blog ni.. i dont know why, but, according to my observation, it requires a mind full with ideas and a very determined fingers to writes.. huh? which is completely out of my field of expertise.. lol.. since i really really hard to update every momentos i had in my daily life, so, i decide to spend at least once in a week <excluding examination weeks> to write about anything that i want.. so, got a plenty of work to do on it.. hm, anyway, a thing got in to my mind today, but i dont know what.. and i cant find what.. still finding the sources of kecelaruan happened now, so i decide my mind to take a walk at this lovely blog of mine.. what a relief.. so, i just wanna tell 1 thing, that today, after classes, a friend of mine decided to do an event. i mean big event that will trigger the evolution of any usual ritual ever happened in our program.. "MAJLIS MAKAN MALAM FISIOTERAPI".. if this event succeeded, we are the first batch ever come up with the superb idea since last 39 batches.. quit impressive i can say.. and i hope that this event will succeed anyway.. :) i guess that's it for now.. lost of my fingers sensation... lolz..





Tebalnya Sawang....

Assalamualikum... 

waaaaa... memang lama sangat nda update blog ni.. bukan nya apa, macam macam perkara maw d buat sini ni... anyway, i guess its not too late for me to wished "Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin" kepada seluruh umat manusia yang membaca blog ni.. hm, so many things happened pada katika ni.. and today is the sambutan "Hari Malaysia" dan aku rasa sangat2 berbangga menjadi anak Malaysia walaupun negara kita ni xda salji.. <hihihihi> hm, apa2 pun aku tetap berbangga dengan negara aku excepts political okay.... im not interested at all on political conversations... 

hm, raya yang lalu tu aku rasa happy sangat2, sebab dapat sambut dengan family yang terchenta, walaupun abang Anip xda dengan kami namun, raya kali ni tetap best.. hehehe.. semua kuih2 adalah home made yang di buat oleh adik aku Yani.. waaa.... memang kaw2 best la...

hm, lagipun time raya tu aku dapat sambut raya dengan Lover yang terlover... so sweet... hahaha... hm, kalau la masa cuti raya tu lama lagi kan best.. waaa..... hm, apa lagi aku maw cita ne.... 

o ya, minggu depan adalah minggu EXAM... <what?? again??> OMG.. apa pun belum ulang kaji lagi ni.. macam mana maw jawap exam.. huahuahua.... hm, minngu depan juga ada sambutan Hari Raya Fisioterapi di Kolej.. so, its going to be busy again.. hm, but, i try my best to update the news as always as i can.. hm, lagi cita nanti2 la kita cita...

:)
till then~~

p/s: i follow my lover blog.. :)

Last Week of Ramadhan and Emotional Moment

Assalamualikum..

dah agak lama x mengabdikan diri kepada blog ni.. selalu buka untuk baca entry dari blog yang aku follow but hardly wanna post new entry on my own.. hm, dalam masa Ramadhan ni, i think this is the second time im posting new entry.. tu pun setelah banyak kali berfikir.. wawawa... hm, minggu ni merupakan minggu last untuk Ramadhan and Syawal is just around the corner.. sedang mengetuk-ngetuk pintu Ramadhan yang setelah sebulan tertutup dengan rapatnya.. <what kind of metaphor is this...??> hm, persediaan Syawal pada tahun ni, as i can see, orang rumah sedang bertungkus-lumus menyiapkan kuih.. no kuih tunjuk for this year.. hahaha... maybe sebab aku balik kot.. hahaha... perasan.. hm, my lovely sister bertungkus lumus menyediakan beberapa jenis kuih-muih.. Good Luck little sista.. and for me, aku dekat sini sedang buzy mengira-ngira bajet Syawal.. sangat kesian kepada diri ini kerana ada suatu pihak disana tidak menjalankan tanggungjawab dengan jayanya. melarikan diri dari tanggungjawab dan punya alasan yang banyak untuk menepis segala serangan soalan.. for me, its no big deal.. <is it?> as long as i keep myself safe and happy, u are as good as dead.. not to mention real death conversation here, but, just for your kind information, even u haven't did good job on ur responsibilities, will u please stop ur fucking mouth from saying things about ur own blood... so, sad when i keep thinking, why u cant be as good as anyone? that's the thing that really get into my head for all this bloody time.. why? why? and why? it so hard to find the answers why u suddenly act as a damn fucking demon.. im so sorry for being so harsh with my words, but u will never understand my feelings towards u... sad....


Hipokrasi

Assalmualaikum..

sudah lama rasanya tidak mendamparkan diri di sini. malam ni, dengan kudrat yang masih bersisa aku merajinkan jari-jari untuk berlari-lari anak di sekitar keyboard.. lariannya agak kurang cermat.. masih terdapat banyak haluan yang perlu di jalani... anyway, hanya mahu berkongsi suatu pendapat yang selalu menjadi tatapan minda... apakah faedahnya jika ada di antara kamu yang tidak mempunyai kawan dan hanya ada seorang peneman yang menjadi bahu bergantung?? that's what happened to a person that i used to know... bukan apa, rasa kasihan dan meluat kian menebal di dada tatkala melihat dirinya bersimpang siur tanpa peneman yang pernah berdampingan bersama sebelum ini... Poor... aku sebagai manusia yang mempunyai warna perasaan yang pelbagai hanya mampu untuk melihat dan tidak mempunyai kudrat untuk menegur dan kala ini, perasaan yang sepatutnya tidak pernah wuju kepada dia kian menapak dalam sanubari... namun, aku hanya membiarkan dia terjun dengan kerak-keraknya yang keras... hanya membuta tuli pabila berhadapan dengan dirinya yang hipokrit dan hanya bermuka-muka pabila berada di hadapan lautan manusia... *sigh...

till then....

p/s: jangan berlagak comel depan aku.. please.. sick! 

*penggunaan bahasa sastera yang hancusss....0_0

Ramadhan Menjelma Lagi

Assalamualaikum wbt...

Syukur ke hadrat Ilahi, tahun ini merupakan tahun ke 20 aku menyambut Ramadhan... <chewah, padahal umur 7 tahun baru start belajar puasa.. hihihi> Syukur sangat2 sebab tahun ni aku masih berkesempatan untuk meraikan Ramadhan walaupun berseorangan LAGI di perantauan.. sob sob... Hm, kali ni merupakan kali kedua aku berpuasa di Kolej tanpa family terchenta... hm, i'm so sorry sebab macam dah berkurun x update blog ni.. bukan apa, sejak bermenjak-menjak masuk ke sem 3 ni rutin harian aku jadi semakin ketat dan pack dan sempit dan penat sebab start sem ni kami mula Bed Side Teaching.. walaupun xda observation lagi, BST ni la jadi pengganti untuk observe tu.. gila betul... Hm, macam-macam perkara mula jadi sepanjang bulan lalu.. Hm, kalau maw cakap kepenatan tu memang xdapat cita la... Tuhan ja lah yang taw macam mana penatnya aku... hm, biar la aku list out event-event awesome yang berlaku dari hari tu sampai hari ni arr.....

 Mula BST di Wad Orthopedics kat Hospital Sg. Buloh.. Major BST on fractures and type of splints... cool babe....
# kami melawat ke wad ortho dan tengok jenis-jenis fracture yang ada di sana. a bit masuk dalam cara treating patient macam mana maw move limb on affected site and unaffected site to maintain joint mobilization.. lalalala~~ 
# aku dapat soalan untuk tunjuk patient macam mana maw bangun daripada baring and guess what.... im kinda awkward and nervous.. but, with a little strength left, im trying to do the best.
 Hari ni ada Physiotherapy Conference (Neurology)... WOW... aku ikut sebagai member Multiple Sclerosis untuk buat persembahan based on Balancing Performance...lalalala~~ waktu atas pentas, xbley la nak kata apa... tangan numbness, lutut ketaq..... wawawa... anyway, i can managed okay... memang hebat la cara dorang senior Batch 37 perform atas pentas dengan presentation dorang lagi... then performance lagi.. awww.... Cooll yaw..... 
aku rasa tu ja la highlight event malatop untuk beberapa weeks ni.... memang hebat2 and memang best2.... and i appreciated for what i have learned... and aku doakan Batch 37 akan berjaya and jadi fisio yang bertauliah.... awww... ayat skima....  

till then~~

p/s: minggu penat + women's prob day... sengall~~
ok, maw siap p majlis berbuka puasa dengan senior.. <oopppss, puase ke?>
:p

My Maman is Gone

huhuhuhuhuhu..... aku skang ni tengah bersedih atas kehilangan yang aku alami... sangat2 mendukacitakan.. dan 2 sem kami bersama... tapi kenapa harus ada orang yang maw merampas dia daripada aku???? sedih taw.... x bleh ka kalau bagi warning dulu dengan aku kalaupun maw rampas dia.... dah lama kami bersama... cuma hari tu ja la aku berpisah dengan dia selama 1 bulan...sebab aku balik sabah... aku tinggalkan dia di sini.... baru isnin lalu aku jumpa dengan dia... belum puas pun aku melepaskan rindu dengan dia.. tup tap dia dah di rampas dari aku.... aku sedih la... aku ingat balik kelas ni aku maw jumpa dengan dia.. p hampanya aku bila aku sampai dia dah xda.... siap bagi note lagi dengan aku perampas tu.... xda hati perut langsung.!!!!! aku benci orang macam tu.... mentang2 lah dia tu kerja besar, boleh pla sesuka hati gunakan kuasa dia tu... DISLIKE ok.... if i had a chance, aku akan cakap dengan my maman tu yang aku sayang sangat dengan dia.. huhuhuhu.... baru ja maw tengok dia dah lesap dari pandangan... arrggghhh!!!!!! please, im begging, please give me back my maman....~~~


miss you so much~~

p/s: aku macam rasa maw membunuh taw!!!


Minggu Pertama di KSKB

Asssalamalaikum wbt...

bertemu lagi pada rancangan blogging the blogger.. wahaha.. nda pernah2 pula ni.. macam pula rancangan tv.. hahahaha... hm, anyway, minggu ni merupkan minggu pertama aku di KSKB ni.. hari 1st ja datang kolej dah ada kuliah... memang banyak omel la time dapat taw yang kelas ada.. hm, p xpa, 1 kelas ja.. jadi boleh la memeriahkan hari dengan gossiping sini, gossiping sana... jam 10 pagi macam tu our beloved coordinator masuk kelas dan bagi nasihat la dengan kami... and bagi keputusan dengan kami yang balik awal hari tu... hm, berdebar2 jantung yaw, tangan sejuk, lutut ketaq.. aish.. dasat rupanya time maw dapat keputusan tu.. wawa... then nama aku dipanggil... Liyana Nabila... dengan kesejukan ditahap yang melampau, aku pun jalan ke depan.. waaa.... air-cond ni, napa la kuat sangat.. huhuhu.. then aku sign la list name yang menunjukkan aku dah ambil result.. waaarrrggghhh... aku lulus... hm, then, aku tengok pointer aku.. aku jadi sedih... huhuh... penurunan sebanyak 0.36... OMG... sangat2 memilukan.... p xpa, at least akku pass.. kan kan.. hm, so, aku bernekad pada sem ni untuk tidak mengulangi kesilpan yang sama iaitu balik awal... n akan berusaha meningkatkan pointer aku semula.. malu yaw... sem ni memang aku mesti work harder than ever untuk tingkatkan semula pointer aku yang jatuh menjunam tu.. wawawa..... 

hm, ada lagi perkara baru di KSKB, macam biasa la.. kalau ada sem baru, mesti ada junior baru.. kan kan.. hm, sem ni kami terima 40 pelajar junior baru batch 41.. hari khamis tu kami ada sesi perasa.. yang mana kos kami akan buat pada setiap sem dan pada setiap pengambilan baru.. hm, mula2 tu berkobar2 juga la rasa maw buat sesi tu... <perasa tu ialah sesi kesedaran la kunun, supaya budak2 tu xlupa dengan pesanan ibu bapa dorang...> i used to felt it before okay.. sem 1.. hm, mula2 aku semangat la dengar yang kami kan join perasa tu, but mula ja sesi perasa tu, aku pun ikut sedih pla.. ya la ingat family dikampung.. memang la sedih.. then habis ja sesi sedih2 mula la pula sesi marah2, teriak2... huhhuhu..... aku langsung xjoin untuk marah2 budak2 tu, dengar ja orang teriak2, aku yang jadi takt, jadi seram.. jantung ni macam maw keluar ja.. huhuhu.. seram ooo... macam aku pla yang kena teriak... bisa kesurupan tu.. hahaha.... time aku kena dulu pun aku rasa gitu taw, p aku dah janji yang aku xkan buat benda sedemikian dengan budak2 junior nanti.. sebab, apa yang aku rasa nanti, mesti budak2 tu akan rasa dan dorang mesti akan timbul 1 perasaan untuk menjauhkan diri daripada senior tu.. so, no more perasa pada aku k... hehehe... 

aku rasa tu ja la yang menarik untuk dikongsikan...

till then~~

p/s: usaha tangga kejayaan..

Im Coming Home

Assalamualaikum wbt..

waa.... akhirnya aku terdampar di lautan KSKB ni semula... which makes me feel, hohohoho..... hm, anyway semalam aku tiba di LCCT KL jam 0000... then pas selesai ambil semua barang2, aku duduk di kawasan menunggu sana untuk tunggu cik mulik sampai... nda lama pastu dia pun tiba laa.... hehehe.. kami bermalam di LCCT  tu di KFC sana.. tidur sana.. semua la sana.... then jam 5 pagi kami gerak dengan bas p KL Sentral. Sesudah tiba di KL Sentral aku dengan cik mulik pun p la ambil train KTM p Sg. Buloh... dalam perjalanan kami terjumpa dengan aku nya Angel dan sahabatnya.. bud dek jaaa.... buat muka seposen daa.. hihihi.. hm, then tiba di station Sg. Buloh, kami jumpa lagi dengan ex-rumate aku yang kin bacat n so on laa..... tambah lagi buat muka seposen... hihi.. lyke2... then kami pun ambil la teksi p KSKB.. lebih kurang jam 7.50 kami sampai sini... terus p pejabat asrama ambil kunci, lepak2 g dengan budak PT, p makan, ambil barang semua... hm, yang tang ambil barang tu la yang hot sket tu... punya banyak barang kami.. kotak2 ja law nda silap ada lebih kurang 12.. huhuh.. memang superbly penat laa... sangat2... pastu kami hantar balik kunci tu p pejabat asrama.. tiba di bilik la kami mulakan misi mengemas dan dikemas dan membersih dan dibersih dan destroy habukx... wawawawa.... so, so, so, penat yaw!!... so, siap semua kami pun merebahkan diri di atas katil yang tersayang.. wawawa... jam 1 macam tu p mandi, pas tu masak air... hihihih.. then tidur!!!!!!!!! yeah! i lyke it.... XD

till then~

p/s: hari yang sangat memenatkan dan menyebakkan hati....
aku bangun ja dari tidur tadi terus ingat rumah... miss home so much.. 

100 Followers

Assalamualaikum wbt...

hihihihi.....


like-like...

im a 100 followers untuk blog 


and dia sediakan hadiah gojes untuk aku.. more like.....



tadaaa!!!! 


thank u very much..

:)

5 Pure Science 2008

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah dipertemukan lagi kita di laman yang indah lagi damai ini.... ooopppsss... apa ni?? bukan tazkirah okay... far away nak ceramah.. bukan apa, lately ni, perkara ni banyak kali datang di fikiran aku.. dan aku bersyukur sangat-sanggat la dengan apa yang aku fikirkan tu.. maw taw kenapa?? pasal, aku terkenangkan kawan2 di zaman sekolah dulu yang most of them sangat-sangat berjaya dan many of them adalah dalam perjalanan merealisasikan impian dorang.. aku tersenyum sendiri kalau fikir pasal hal ni.. yala, dulu time skolah banyak cita sampai maw jadi itu, jadi ini... so, aku banyak la kenangan yang sangat menggamit memori... <ikut rentak klasik fm tuh>.. ok, skang ni i would like to mention every one names' dalam blog terchenta ni... hihihi...

lets start from Form 5 Pure Science.. <mula dari tahap ni ja la yang aku  rasa aku akan ingat kawan2 yang lama bersama.. but, do not worry, i'll mention every one that i remember in this post...>

lets start from the sit near the door...


  1. Nurul - the last info i got, she just finish Upper 6 and currently not doing anything...
  2. Dayah - sambung ijazah di UNITAR dalam jurusan Pendidikan Khas Kanak-kanak.. maw jadi guru tadika nie.... ^_^
  3. Michey - dia sambung upper 6 juga and now macam ditelan zaman.... huhuhu..
  4. Intan - dah jadi tunang orang dah.. Sapri's fiancee...
  5. Tikah - bersama-sama dengan Dayah sambung di UNITAR dan ambil kos yang sama...
  6. Munirah - kat Masterskill ambil Medical Lab...
  7. Famizah - aku xtaw budak ni buat apa skang, yang aku taw, dia skang ni di KL tempat abang dia...
  8. Arye - currently tengah mengexposekan diri dengan iklan2 Modelling... Her desire to be a model..
  9. Umi - juga dengan Dayah dan Tikah di UNITAR.. kos pun sama juga....
  10. Muhaini - dia ni sekampung dengan aku but barely, jarang2 maw tegur... hihi.. currently doing nothing...
  11. Pikah - dia skang tengah buat praktikal di hospital dan belajar Nursing di Kolej Yayasan Melaka.. Good... ^_^
  12. Pizah - pun dah jadi tunang orang.. maybe hujung tahun ni dah jadi bini orang da... tahniah.. dia pun xda buat apa juga.. 
  13. Venny - pun tunang orang... fiancee dia orang semenanjung... skang ni bantu2 mummy dia ja...
  14. Jun - skang ni jadi jurulatih di PLKN Sipitang...
  15. Fatimah - under asasi di UIA...
  16. Nanai - duduk rumah tambah tinggi and semakin kurus..
  17. Bom2 - dudk rumah tambah berat badan dan kemontelan...
  18. Sarifa - dekat UNISEL, unfortunately, aku xpernah jumpa dengan dia sepanjang di sana... o ya, kos dia ambil pun aku nda ingat....
  19. Siti - currently doing her ijazah dekat UTEM <maybe la kalau aku nda lupa.. but somewhere at JB la>
  20. Nani - doing her diploma in accountancy, di UITM KK..
  21. Aku - doing my diploma in Physiotherapy kat KSKB SB
  22. Nancy - lost contact at all.. all i know she continued upper 6 hari tu..
  23. Beatrice - ni pun sama, lost contact.. 
  24. Syukri - hari tu sambung di UITM Shah Alam dalam Akaun p dah stop n currently jadi driver mama dia hantar p klinik tiap hari.. p xpa, its still a job.. :)
  25. Azlan - xda khabar berita and duk rumah ja...
  26. Suryani - aku xtaw dia di mana.. p last place yang aku taw, dia sambung matrix hari tu.. 
  27. Mardhiyah - sambung di KIST Kelantan... dia la yang paling awal sambung belajar antara kami semua...
  28. Mohamad - rasanya dia di UMS,,, p xtaw la ambil jurusan apa...
  29. Jason - kat Poli KK.. ambil Catering and Hotel Management. used to be my junior.. hihihi
  30. Billy - kat Poli KK also, ambil Kejuruteraan Awam.. my junior juga.. hahahaha....
  31. Safar - skang ni kerja dengan syarikat family dia di Sipitang and Labuan i guess...
  32. Thaqib - ni lagi sorang yang aku xtaw apa dia buat skang... merambu kali... lalalalal~~

aku rasa ada yang missing la.. p xtaw sapa... huhuhu... sayang laa.. napa aku bleh lupa dengan kamu yang dilupain ni... 


till then~~


p/s: im miss this high school moment so much... so, lucky to be with all of you... 

Negara Demokrasi

Assalamualaikum wbt..

jumpa lagi dalam blog nih.. anyway, aku pun sebenarnya pelik kenapa aku piilih tajuk yang superbly patriotic.. lalala~~ hmm.. ini adalah disebabkan oleh berita yang aku tengok di TV mengatakan bahawa bahana komunis kini mula melanda negara.. OMG, kenapakah perkara ni berlaku.. hello, everybody out there, ini negara berparlimen ok.. demokrasi... pasala apalah dorang semua2 tu maw wujudkan semula famahan komunis yang bagi aku sangat2 la menyusahkan negara.. jumpa sana, jumpa sini.. xbersyukurkah dorang tu hidup dalam negara yang aman selama ni sampai mau hidupkan semula fahaman komunis yang bodoh tu... 

cubala dorang ingat kembali macam mana komunis pada zaman dulu buat negara ni.... sejarah ni.. kalau la sejarah yang sangat2 **** tu berulang semula, aku xdapat la maw bayangkan apa yang akanjadi pada negara ni nanti.. apa yang pasti dalam pandangan aku pastinya akan kucar kacir.. bersusah payah perdana menteri pertama dapatkan kebebasan daripada pihak British semata2 maw tengok negara tanah tupah darahnya hidup dalam keadaan yang aman damai.. dan kenapa sekarang ni fahaman tu mula bertapak dan bangkit dalam kalangan masyarakat sekarang ni.. 

sangat2 mendukacitakan... bila mana negara yang kita duduki sekarang ni ada antaranya menjadi kambing hitam untuk menghuru harakan semula negara yang aman macam ni.. well, antara aku nya pandangan sampai kenapa mereka2 ni mula menunjukkan belang dalam kalangan rakyat adalah:


  1. Harga barang naik - think about it, harga barang skang ni naik, semua nya naik.. bila 1 barang naik harga, semuanya akan mula naik harga juga... which is for me, ia adalah rantaian penaikan harga yang xpernah putus dan akan sentiasa naik dan naik.. 
  2. Kuasa - huhu.. ni antara benda yang memang akan meruntuhkan keamanan negara.. kerana kuasa ni lah, orang berlumba2 untuk capai siapakah yang akan menguasai negara ni. i hate it....
  3. Mainan Politik - hmm,, bleh diterima akal.. sebab, aku anggap semua yang berlaku di negara ni (especially yang berkait rapat dengan politik) adalah mainan politik semata2.. saja menghangatkan negara.. ya la, kalau negara ni xda havoc sket pasal politik mesti la xda ulasan berita yang mantap untuk jadi bincangan di warung-warung kopi kampung.. 
yang lain tu aku nda kisah sangat la p yang tang kuasa tu,, huhuuhuhuhu.. gerun.. bisa ketar deh... peliknya dunia ni.. dengan kuuasa tu la orang maw tunjukkan yang dorang tu boleh dihormati, dipandang tinggi... for me.. it really sucks.... i hate power... p kalaw power yang jadi superhero tu boleh la terima akal... anyway, selama 20 tahun  aku hidup dimuka bumi yang indah lagi damai ni.. memang aku sangat2 berpuas hati dan bersyukur sangat sebab aku hidup dibawah naungan kuasa yang memang buatkan aku syukur la... hihihi....

walaupun entry kali ni aku mengarut pasal politik, p nda kisahla.. yang penting aku bahagia.. 

till then~~

p/s: perhimpunan bersih tu untuk tujuan apakah?? *****

Wonders of Gravity, Isaac Newton vs. Philip Rameta

Assalamualaikum wbt...

dah lama juga aku x update blog aku ni... hairannya, selalu buka, p xda la maw update, asyik baca entry post baru orang ja.. hihihi... anyway, hari ni aku rajinkan la diri aku untuk mengupdate entry... bukan apa, boring da tengok entry yang sama sepanjang beberapa waktu ni menjadi penghias muka depan... haha... so, jalan2 la tadi di website kan.. jalan punya jalan, last2 aku jumpa 1 bahan article yang sangat mengagumkan dalam pada itu, hairan pun ada juga la... hm,, anyway, pada mereka2 yang dah taw pasal benda ni, boleh la refreshing ur mind with this article, for those who wasn't know about it can add this article as your general information.. 

Who is Isaac Newton?

As we already knew that the famous scientist named Isaac Newton has discovered and invented a theory of Gravity and admitted that he's the one who found the Gravity. There is a popular story that Newton was sitting under an apple tree, an apple fell on his head, and he suddenly thought of the Universal Law of Gravitation. As in all such legends, this is almost certainly not true in its details, but the story contain elements of what actually happened. 



Who is Philip Rameta??

He is a French artist whom believes that everything should be natural and real. Its unbelievable that violate all the laws of gravity photos may seem photo-montages, but if you look closely, u can see some evidence to the contrary that the tension in his hands, red face and developing his jacket. He walks on water, lying o the seabed and hanging from a cliff head first. Rameta take a shots on his violation and i think all the pictures is fascinating..

Wonders of gravity Philip Rameta (18 Photos)

Wonders of gravity Philip Rameta (18 Photos)

Wonders of gravity Philip Rameta (18 Photos)

Wonders of gravity Philip Rameta (18 Photos)

Wonders of gravity Philip Rameta (18 Photos)

so, what do u think??? Even if Rameta violated the existence of Gravity, he still living among it though... 

till then~~

p/s: what if the gravity isn't exist in this Earth??











Selamat Pagi Malaysia....

Assalamualaikum wbt...

Morning world..... wow, hari ni aku bangun awal dan on9... semalam adalah hari yang memenatkan kerana aku dengan Yani Latip menghabiskan masa di Center Point selama 10 jam.... can u imagine?? bayang kan, dari start CP tu buka sampailah jam 8malam kami disana... nasib baik kaki x blistering... huhuhu... p penat oo... bayangkan kami jalan2 naik tangga and escalator ja... xdak naik lift... at least boleh la kurang kan lemakz-lemakz degil ni.. wakakakaka.....hm.. mula2 datang sana kami breakfast g walaupun da breakfast d rumah.. destinasi pilihan ialah..... KFC.. breakfast dengan KFC a.m... then jalan2 p growball cinema tu tengok apa yang berlaku.. manala taw tingkat bertambah ka.. apaka.... hm, p lalst2 p tengok apa wayang tengah show... so, setelah 20 minit macam tu membuat pilihan, then aku dengan adik aku decide untuk tengok 

RASUK


as u can see up there in the poster, Fauziah Gous and Iqram Dinzly menerajui filem ni... 

biar aku khbaq sket k... 

citanya macam ni...

Melati (Fauziah Gous) merupakan waris kepada rumah pusaka yang diberi oleh ibu n bapa dia... satu hari ni, mama mentua dia (Fauziah Nawi) datang bertandang p rumah pusaka tu.. bilamana dorang berkebun tu, Melati tanpa tidak sengaja telah mengorek tanah dibahagian belakang rumah tu and jumpa pedang tinggalan askar jepun yang sangat berdendam dengan Melati (which is Melati pada zaman dialah)... so, start dari penemuan pedang tu, bermulala episod gangguan demi gangguan di rumah pusaka tu... hehehe... 

honestly, bagi aku filem ni kureng la horrornya.... sound effect nya sahaja lah yang buat horror... 

anyway, i still give 3 stars out of 5... 




itulah adalah antara shoot terbaik yang aku dapat sertakan untuk santapan minda bersama.. hehehe.. credit to www.budiey.com....

till then.....

p/s: bagi aku filem ni xhorror pun... hihihih.....